.

.

.

.

.

PROJECTE INTERDISCIPLINARI: Visual i Plàstica (VIP) - Educació Física (EF) - Orientació (OR)


NOVES PRÀCTIQUES I INNOVACIÓ EDUCATIVA - METODOLOGIES AMB ENFOCAMENTS GLOBALITZATS

NOUS RECURSOS PER A L'APRENENTATGE: Mindfulness, Quiet Time, Creative Relaxation, Meditació Trancendental, Tèniques de Respiració, Kinesiologia, Massatge, Ioga, Educació Emocional, Bols de Quars...…

dissabte, 28 de desembre del 2019

VIBRACIÓ I BOLS DE QUARS

"Si vols entendre l'univers, pensa en energia, freqüència i vibració"
Nikola Tesla




A l'univers tot vibra amb determinades freqüències, les quals interactuen constantment propagant-se per l'espai-temps. Algunes d'elles són beneficioses per la salut i d'altres són perjudicials, com una exposició prolongada al raig X, a l'energia atòmica o a les freqüències de ràdio de microones (mòbil 5G). 
Al llarg de la història, s'han buscat elements i eines que puguin beneficiar la salut dels éssers del planeta terra i mantenir els espais i el medi ambient en condicions harmonioses i favorables per a la vida. L'ús de la música i el so són unes d'aquestes eines que s'han utilitzat des de temps ancestrals. Totes les cultures xamàniques del planeta i les antigues escoles de saviesa d'Egipte, l'Índia, Roma i Grècia tenien una concepció més holística del món i ja consideraven la vibració i les freqüències de l'energia com a factors causatius del que és manifest. La música i el seu ús terapèutic i transcendent ha estat molt present des de fa segles a Orient (Xina, Tibet, Japó, Índia, Vietnam...) i actualment encara s'utilitzen les campanes i els bols tibetans de metall (considerats els precedents dels bols de quars) per sanació, per netejar els espais -sigui la casa pròpia o un temple- o generar estats meditatius i d'ampliació de consciència. La tradició Iogui ha utilitzat també els bols des de fa segles com a via per aconseguir purificacions, benestar i un estat de consciència no ordinari.
Hi ha llegendes que diuen que a la civilització atlant, els bols de quars s'utilitzaven per gravar el coneixement dels sacerdots en ells i per crear arcs de llum que harmonitzessin la vibració de la Terra i així, afavorir que les persones connectessis amb una consciència superior.  

Aquesta tradició viva s'ha traslladat a occident des de finals dels anys 80 del s. XX, on s'utilitzen aquests instruments amb les mateixes intencions de gaudi, meditació i sanació, a més de l'ús musical per a oci i plaer
Paul Utz, un dels fundadors de Crystal Tones, ha utilitzat els bols en hospitals, escoles, unitats de teràpia i sales de meditació. Segons ell, els bols de quars són efectius en nosaltres perquè el quars és un transmissor vibracional natural i l'aigua del nostre cos -present en un alt percentatge- conjuntament a l'estructura cristallina dels nostres ossos vibren en ressonància (el so viatja i es transmet millor per l'aigua que per l'aire). Afegir que la sang, el líquid cefalorraquidi i els teixits tous dels nostres òrgans també reaccionen fàcilment a les vibracions.
William "Lupito" Jones, cofundador de Crystal Tones, ens comenta que els diferents tons que porten els bols de quars (transparent, violeta-ametista, verd...) ens impacten de forma específica i activen diferents xacres, òrgans i sistemes d'òrgans.




Cal dir que, a Visual i Plàstica, l'objectiu principal és ajudar a desenvolupar l'atenció, l'escolta i la percepció en general en intentar notar les diferents vibracions harmòniques dels bols i el seu efecte en el cos i les emocions (Vegeu comentaris d'alumnes).

Fonts: