.

.

.

.

.

PROJECTE INTERDISCIPLINARI: Visual i Plàstica (VIP) - Educació Física (EF) - Orientació (OR)


NOVES PRÀCTIQUES I INNOVACIÓ EDUCATIVA - METODOLOGIES AMB ENFOCAMENTS GLOBALITZATS

NOUS RECURSOS PER A L'APRENENTATGE: Mindfulness, Quiet Time, Creative Relaxation, Meditació Trancendental, Tèniques de Respiració, Kinesiologia, Massatge, Ioga, Educació Emocional, Bols de Quars...…

dissabte, 28 de desembre del 2019

BOLS DE QUARS (o BIOSÒNICS)

Imatge obtinguda d'internet. Copyright del seu autor.

BOLS DE QUARS
Els bols de quars són atuells de secció cilíndrica construïts artesanalment amb quars (diòxid de silici). El quars vibra i oscil.la de forma regular i té una estructura interna de tetraedres que s'uneixen pel vèrtex conformant una hèlix (que ressona amb l'espiral d'ADN). 
Quan es toca aquest instrument la fina membrana de quars vibra i emet polsos acústics d'alta freqüència vibratòria que es tradueixen a notes musicals i octaves harmòniques. L'ona sinodal sonora és pura i crea un so multidireccional que es pot allunyar fins a una distància d'un km i que perdura uns minuts abans d'apagar-se (segons la revista El post Antillano). 
Es fabriquen amb mineral de quars molt pur (un 99%) fos en un forn i omplint motlles amb una estructura i amb unes mides precises per tal d'aconseguir les notes i els seus harmònics. Més tard es varen fabricar també d'altres minerals cristall.ins.


Animaquars

LES QUALITATS DEL SO DELS BOLS 


Quaitats generals del so. Imatge baixada d'internet.
Els bols de quars ofereixen diferents possibilitats barrejant les mides i les notes de cada bol. El timbre és el característic d'aquest tipus d'instrument amb una textura àmplia, ressonant i envoltant. Amb relació a la duració i la intensitat, dependrà de la mida i la nota pròpia de cada bol així com de la manera de tocar del músic. Per altra banda cal dir que els bols més grans tenen els tons més greus que els de mida més petita.
- Els tons més greus afecten els centres inferiors del cos energètic i per tant, ajuden a arrelar-nos a la terra (s'associa a l'energia femenina). Són més amplis i contenen més harmònics. 
- Els tons més aguts ressones a la zona superior del cos (pit superior, coll i cap) i són més focalitzats i intens (s'associa a l'energia masculina).

Des de la visió de la teràpia vibracional cada sistema corporal, cada òrgan i cada cèl.lula vibren contínuament a una determinada freqüència formant un conjunt harmònic i saludable el qual es veu alterat quan hi ha algun element afectat o disfuncional que vibra de forma dissonant. La ressonància vibracional que produeixen els sons dels bols de quars, arriba a tot el cos i s'estén per totes les cel.lules transferint les freqüències de les notes i els seus harmònics també a les zones afectades. Els nous patrons vibracionals ajuden a recuperar la salut i a harmonitzar totes les funcions del cos impulsant un estat general d'harmonia i benestar. Aquest estat, alhora pot facilitar l'apertura de la consciència.






Fonts:
https://www.yogajournal.com/lifestyle/crystal-singing-bowls
https://www.mimediconatural.com/que-son-cuencos-de-cuarzo/
https://hermandadblanca.org/beneficios-de-los-cuencos-de-cuarzo-y-la-influencia-que-tienen-en-nuestro-cuerpo-mente-y-espiritu/
http://elpostantillano.net/espiritualidades/17876-tarotistas.html
https://www.dsalud.com/reportaje/la-curacion-mediante-el-sonido-de-cuencos-de-cuarzo/
https://animaquarz.com