.

.

.

.

.

PROJECTE INTERDISCIPLINARI: Visual i Plàstica (VIP) - Educació Física (EF) - Orientació (OR)


NOVES PRÀCTIQUES I INNOVACIÓ EDUCATIVA - METODOLOGIES AMB ENFOCAMENTS GLOBALITZATS

NOUS RECURSOS PER A L'APRENENTATGE: Mindfulness, Quiet Time, Creative Relaxation, Meditació Trancendental, Tèniques de Respiració, Kinesiologia, Massatge, Ioga, Educació Emocional, Bols de Quars...…

dissabte, 28 de desembre del 2019

BENEFICIS I EFECTES DELS BOLS DE QUARS

"Los pájaros cantores son capaces de desarrollar células nuevas en el cerebro"
Fernando Nottebogm

Animaquars. Concert 2016
Les freqüències dels bols de quars interactuen amb les freqüències de la persona que els toca o escolta per ressonància vibratòria, base de qualsevol teràpia amb música, fent que la freqüència de la persona s'ajusti o s'iguali arribant a tenir les mateixes qualitats del so que l'emesa pel cristall. 
La vibració dels bols té el poder de fer vibrar els àtoms per reorganitzar-los en una estructura cristallina, més harmònica i sana arribant a equilibrar tot l'organisme. Marcel Vogue y Normand Nikesell han observat que els teixits malalts trenquen les seves estructures atòmiques a diferència dels sans, que tenen una major estructura cristallina.
El bloc Dsalud ens recorda que "les substàncies cristallines estan presents en tot l'organisme: als ossos, a la sang, al cabell, a les ungles i, fins i tot a les dents. A més a més, el nostre ADN s'estructura en una doble espiral molt similar a la del quars.(...) i també està present en l'estructura crístalo-coidal líquida del cervell. Tot això fa que tinguem una gran ressonància amb els cristalls".

PROCÉS DE RESSONÀNCIA EN EL COS HUMÀ
Per entrar plenament i de forma conscient als efectes i beneficis que aporta l'escolta dels bols de quars, es requereix l'apertura personal, d'una intenció o disposició a obrir noves vies d'experimentació.

L'article "Cuencos de cuarzo" de la revista digital El post Antillano i el bloc dsalud ens descriuen el procés d'aquesta ressonància:
- Primer, el so afecta de forma general a la persona realitzant un equilibratge i una neteja del cos energètic.
- Després, la vibració penetra dins la columna, que vehicula de forma potent la ressonància, per estendre's mitjançant el sistema nerviós per les cèl.lules, els teixits i els òrgans.




BENEFICIS I EFECTES DELS BOLS DE QUARS
El bloc dsalud ens cita al Dr. Gaynor, rector del Departament de Mediina Oncològica e Integrativa del centre Strangh-Cornell de Nova York, que manifesta haver fet centenars de sanacions amb bols de quars. Segons aquest doctor el so "influeix en el procés de curació de diferents maneres: alterant les funcions cel.lulars mitjançant efectes energètics, fent que els sistemes biològics funcionin amb més homeòstasis, calmant la ment -i amb això el cos- i tenint efectes emocionals que influencien els neurotransmissors i els neuropèptids que, alhora, ajuden a regular el sistema immunitari, al sanador que portem a dins". 

Diferents estudis també descriuen variats beneficis quan la vibració dels bols de quars ens envolta i penetra dins del cos:

Nivell del cos electromagnètic:
- Neteja i desbloqueja les energies estancades del cos electromagnètic, així mateix alinea totes les xacres fent que les funcions corporals es sincronitzin i harmonitzin. 
- Entre els seus efectes també s'inclou el d'augmentar l'energia: La vibració estimula el líquid cefalorraquidi (associat a la kundalini) permetent que augmenti la nostra energia i fa vibrar el teixit tou dels òrgans, reactivant-lo en general i ajudant que facin la seva funció amb una energia renovada.

Nivell Físic:
- A més d'harmonitzar i carregar les xacres, la vibració dels bols de quars ressona molt amb l'estructura cristallina dels ossos que, si està malmesa, la reestructura i harmonitza; així, s'utilitza per trencaments ossis i contractures musculars. L'article de la revista El post Antillano també anomena els beneficis positius en relació amb l'artrosi, els problemes circulatoris, pedres al ronyò i depressió entre d'altres més.
- Així mateix, la vibració dels bols estimula les neurones a realitzar connexions, ampliant la capacitat cerebral -a més del 10% habitual- i ajudant en l'aprenentatge i l'ampliació de consciència. També pot  solucionar problemes neurològics com dislèxia, manca d'atenció i dificultats d'aprenentatge. La informació arriba al cervell gràcies als impulsos elèctrics de les neurones i aquestes tenen unes terminacions anomenades dendrites formades per 4 molècules de sílice (quars) que permeten les connexions neuronals; aquestes terminacions ressonen amb la vibració del bol. Cada neurona -en tenim uns 10 bilions de mitjana- pot arribar a fer 100 milions de connexions, oferint-nos un gran potencial per desenvolupar.
- Estimula la sang i la fa més fluida ajudant a incrementar els nivells d'oxigen. El ritme cardíac i la pressió sanguínia es normalitzen.
- Activa la memòria cel.lular (física, emocional, mental i espiritual): els patrons s'alineen i s'harmonitzen.
- Efecte de rejoveniment al generar-se impulsos que activen la proteïna que ajuda a l'ADN a replicar-se i produir energia de més fàcil accés.

Nivell emocional i espiritual:
- L'estimulació de les connexions entre neurones possiblement és el que afavoreix la consecució d'estats alterats de consciència on, en meditació i amb una ment en silenci, es perceben altres sons interns més subtils associats a estats peculiars de percepció, tal com descriuen la tradició iogui i budista des de fa segles. Els bols fan "audibles" i amplifiquen els sons cristal.llins que normalment no escoltem.
- S'apunta també la relació de les vibracions dels bols amb les freqüències de les ones cerebrals ajudant a sincronitzar i harmonitzar els seus cicles naturals. Això ens indueix un estat de calma i relaxació -amb disminució dels nivells de tensió i d'estrès- que pot arribar al de meditació profunda. Ressonar i sincronitzar-nos amb les seves vibracions ens pot portar a explorar el buit zen o silenci intern per connectar amb l'ànima i l'esperit, afavorint, per tant, la pròpia auto sanació i donant-nos a l'hora una renovada percepció i visió del món. 
Altres versions diuen que indueix l'activació de les ones Alfa com a entrada a estats meditatius on s'incrementa la producció de linfòcits T, responsables del sistema immunològic.
- L'harmonia i vibració dels bols impulsa sentiments de perdó, gratitud, amor, pau interior i profunda tranquil.litat.

ALTRES POSSIBILITATS:
Neteja d'espais.
- Carregar l'aigua per beure o regar plantes. L'aigua es posa dins del bol la qual realitzarà patrons geomètrics quan vibra el bol.
- Neteja de cristalls terapèutics.
- Carregar i potenciar essències florals, olis verges i essencials.



Fonts:
https://www.yogajournal.com/lifestyle/crystal-singing-bowls
https://www.mimediconatural.com/que-son-cuencos-de-cuarzo/
https://hermandadblanca.org/beneficios-de-los-cuencos-de-cuarzo-y-la-influencia-que-tienen-en-nuestro-cuerpo-mente-y-espiritu/
http://elpostantillano.net/espiritualidades/17876-tarotistas.html
https://www.dsalud.com/reportaje/la-curacion-mediante-el-sonido-de-cuencos-de-cuarzo/
https://animaquarz.com