.

.

.

.

.

PROJECTE INTERDISCIPLINARI: Visual i Plàstica (VIP) - Educació Física (EF) - Orientació (OR)


NOVES PRÀCTIQUES I INNOVACIÓ EDUCATIVA - METODOLOGIES AMB ENFOCAMENTS GLOBALITZATS

NOUS RECURSOS PER A L'APRENENTATGE: Mindfulness, Quiet Time, Creative Relaxation, Meditació Trancendental, Tèniques de Respiració, Kinesiologia, Massatge, Ioga, Educació Emocional, Bols de Quars...…

dimarts, 21 de juliol del 2015

UN ESTUDI DE HARVARD DÓNA A CONÈIXER EL QUE FA LA MEDITACIÓ AL CERVELL

“Un estudi de Harvard dóna a conèixer el que fa la meditació literalment al cervell”

Font de la imatge: Collective Evolution

Traducció:
“Nombrosos estudis han indicat els grans beneficis fisiològics de la meditació, i el més recent prové de la Universitat de Harvard.
Un estudi de vuit setmanes realitzat per investigadors de Harvard a l'Hospital General de Massachusetts (MGH) va determinar que la meditació reconstrueix literalment la matèria grisa del cervell  en només vuit setmanes. És el primer estudi que documenta que la meditació produeix canvis en el temps en la matèria grisa del cervell. (1)
"Tot i que la pràctica de la meditació està associada amb una sensació de tranquil·litat i relaxació física, els metges han afirmat durant molt de temps que la meditació també proporciona beneficis cognitius i psicològics que persisteixen durant tot el dia. Aquest estudi demostra que els canvis en l'estructura del cervell poden ser la base d'algunes d'aquestes millores reportades i que la gent no només se sent millor perquè estan gastant temps de relax. "- (1) Sara Lazar del Programa de Recerca Neuroimatge MGH psiquiàtrica i un instructor de l'Escola de Medicina de Harvard en Psicologia.
L'estudi va incloure la presa d'imatges de ressonància magnètica (IRM) del cervell dels 16 participants en l'estudi dues setmanes abans de participar en l'estudi. Les imatges per ressonància magnètica dels participants també van ser preses després quan es va completar l'estudi.
"L'anàlisi de les imatges de RM, que es va centrar en les àrees on es van observar diferències de meditació associades a estudis anteriors, mostraven l’augment de la densitat de matèria grisa en l'hipocamp, conegut per ser important per a l'aprenentatge i la memòria, i en les estructures associades a l'autoconsciència, la compassió i la introspecció. "(1)
Per a l'estudi, els participants van estar involucrats en pràctiques de meditació cada dia durant 30 minuts aproximadament. Aquestes pràctiques van incloure enregistraments d'àudio de meditació guiada i es van centrar en la consciència sense prejudicis de sensacions, sentiments i estats d'ànim.
És fascinant veure la plasticitat del cervell i que, mitjançant la pràctica de la meditació, podem jugar un paper actiu en el canvi del cervell i pot augmentar el nostre benestar i qualitat de vida. Altres estudis en diferents poblacions de pacients han demostrat que la meditació pot fer millores significatives en una varietat de símptomes, i ara estem investigant els mecanismes subjacents al cervell que faciliten aquest canvi’. - (1) Britta Hölzel, primer autor de l'article i un investigador de la Universitat de Giessen MGH ia Alemanya”.

A continuació l'article descriu una manera de fer meditació.

(1) 
Harward Gazette:
Princenton Education